Van hobby naar hartstocht

Hoe Yoni Volendam Het Chocoladehuys bracht

Er was eens… Een verhaal van passie, ondernemersgeest en lef. Van je hobby je werk maken: onmiskenbaar van toepassing bij het ontstaan van inmiddels familiebedrijf Het Chocoladehuys. Zonder mijn familie en partner Kees had ik dit niet kunnen waarmaken. Het hele gezin draait mee, zelfs de nieuwe generatie staat regelmatig chocolaatjes te maken. ‘Family is defined by love, not by blood’ en in dit geval ook ‘by chocolat’, want iedereen die hier komt werken is binnen no time opgenomen in dit gepassioneerde team.

De verbluffende en grenzeloze wereld van de chocolade rolde ik in rond 2012. Ik studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en ontmoette een klasgenoot wiens moeder destijds eigenaar was van een chocolaterie. Die winterperiode startte ik op het Havendijkje in Volendam een pop-up store, waar ik veel leerde. Tijdens mijn studie specialiseerde me in alles wat met retail te maken had.

Handgemaakte chocolade

Met liefde gemaakt, puur vakmanschap. Onze ambachtelijke chocolade, rechtstreeks uit de open keuken, brengt een glimlach op elk gezicht.

Ambachtelijk ijs

Vers, romig en vol smaak. Ons huisgemaakt ijs is een ware traktatie, bereid met de beste ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring.

,,Klanten
– met name kinderen –
omschrijven een bezoek aan
Het Chocoladehuys
als ‘de hemel’.”

De lekkerste chocola van volendam

Hoe het begon..

Meerdere pop-up winkels volgden, allemaal met chocolade. Mijn gevoel leidde me daar steeds weer heen. Ik voelde gewoon: chocolade werkt! Als student heb je echter geen groot budget om zomaar iets te huren. ‘Ik zou graag je pand voor twee maanden willen huren, maar ik kan er maar één betalen,’ probeerde ik weer een nieuwe locatie voor een volgend pop-up traject. Ik merkte dat me veel werd gegund in Volendam, daar ben ik dankbaar voor, want mijn klantenkring bleef zich uitbreiden.

Bij iedere volgende stap groeiden we uit ons jasje. Ik zie Kees nog zitten. Tot ’s avonds laat chocoladeletters maken, hij naast zijn eigen baan, ik naast mijn baan als inmiddels wiskundedocent. We konden niet meer aan tafel eten, elk oppervlak was bezaaid met producten, zakjes en tasjes terwijl twee machines draaiden in de huiskamer. Aan het einde van onze straat in de Oude kom stond al een tijdje een oud, vervallen pand te koop. We trokken onze stoute schoenen aan en stapten naar de eigenaar met een aanbod: ‘Dit kunnen we betalen, mogen we het van je kopen?’

Hij gunde het ons en eigenhandig werd het pand van meer dan een eeuw oud gerenoveerd. We lieten het zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat. In de loop der jaren hebben hier talloze winkels in gezeten. Er zaten wel 140 gaten in de gevel, toen wij ons reclamebord gingen ophangen. De muren fluisteren verhalen, ondernemersdrift en eenheid. Klassiek en nostalgisch, dat wilde ik vasthouden.

2017,
mijn eigen chocoladewinkel
was een feit!

Het succesvolle concept van Het Chocoladehuys is dat we niet alleen verkopen, maar constant in beweging zijn. Mijn filosofie is dat er permanent bedrijvigheid mag zijn: de machines draaien in onze open keuken, de schappen worden constant bijgevuld, producten worden vervaardigd waar de klant bij staat. De consument onderdeel laten zijn van het proces van creëren, ontwikkelen en opbouwen. Je ziet ons aan het werk: eerlijk, heerlijk, met toewijding en ambacht.

 

In overleg kunnen we al jouw wensen vervullen.

Ik ben goed in wiskunde, in problemen oplossen. Dat is voor mij in mijn onderneming een rode draad geworden. Nee is nooit een antwoord: alles is mogelijk in Het Chocoladehuys. Kom je in oktober voor een XXL-paashaas? Dan regelen wij dat voor je.

Het Chocoladehuys werd een begrip in dit dorp. Mijn baan als docent delfde hierdoor het onderspit, maar dít is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Hoe wij de winkel bedrijven en het aanbod van chocolade als cadeau, dat bestond nog niet in Volendam en omstreken. Ik mag een hele dag ondernemen, ontwerpen, nieuwe producten verzinnen en geweldige geschenken in elkaar zetten, samen met een betrouwbaar team dat net zo enthousiast over chocolade is als ik!

Wat onze klanten zeggen

Het is eigenlijk gevaarlijk om in Het Chocoladehuys te komen, alles is zo bijzonder lekker.

Dit sfeervolle chocoladehuis is een paradijs voor fijnproevers, waar je kunt genieten van ambachtelijke chocoladecreaties en een onvergetelijke smaakbeleving kunt ervaren

Bij binnenkomst komt de geur van zelfgemaakte chocolade je tegemoet. Enthousiaste en kundige leiding die alles over de chocoladeproducten kan vertellen. Het is moeilijk om met lege handen te vertrekken.

Heerlijke chocolade en echt een plezier om zo’n kunstwerkje cadeau te mogen geven. Top!

Zeer vriendelijk personeel. Voor een redelijk bedrag een mooi, origineel cadeau voor iedereen die van chocolade of super lekkere zelfgemaakte bonbons houdt.

Ontzettend leuke winkel met heerlijke chocolade. Ik ben vaste klant!

Een Glimpse van onze creaties

Chocolade gallerij